ZMK, Zeister Mannenkoor, Torenlaan 38, 3701 VK, Zeist, info@zeistermannenkoor.nl, TorenlaanTheater Theater http://www.torenlaantheater.nl, Dana van Nimwegen, http://www.danavannimwegen.nl, Danielle Kok http://www.daniellekok.nlAgenda

2020

21 maart
- Optreden in De Looborch (AFGELAST!)

9 april
- Algemene ledenvergadering (besloten)

18 april
- Voorjaarsconcert in de Kerk van de Evang. Broedergemeente

21 juni
- Dag der Kunsten in en om Slot Zeist

16 juli
- Laatste repetitie / bonte avond (besloten)

17 juli
- Seizoensafsluiting met Jeu de Boules (besloten)

   ✸  zomervakantie  ✸

3 september
- Eerste repetitie na de zomerstop

19 september
- Korenfestival in Zeist
LinksAdverteerders
Prins Bernhard Cultuurfonds

Dirigent - Arie Perk


Arie Perk Arie Perk (1964) heeft als kind het actieve muziekleven ervaren doordat zijn vader in de plaatselijke harmonie diverse instrumenten bespeelde en orgellessen genoot. Arie kreeg op zesjarige leeftijd zijn eerste orgellessen van Lammert de Wilde. Zingen in een kinderkoor (en later jongerenkoor) bracht hem in contact met de koormuziek. Vanaf zijn 15e jaar begeleidde hij diverse koren op orgel en piano. In 1980 volgde hij zijn eerste koordirectiecursus bij de Nederlandse Sint-Gregoriusvereniging. Na zijn Atheneumopleiding koos hij voor een muziekvakopleiding aan het Utrechts Conservatorium, met koordirectie als hoofdvak en zang en piano als bijvakken. Zijn docenten waren Reinier Wakelkamp en Joop Schets.
Na zijn conservatoriumperiode bezocht hij de Kurt Thomascursus en het World Symposium on Choral Music.

Om zich te verdiepen in het werken met orkest volgde hij de 'specialisatie-opleiding vocaal en instrumentaal ensemble'. Bij de Stichting Samenwerkende Nederlandse Korenorganisaties behaalde hij het 'docentschap koristenopleiding' om stemvorming en solfège aan koorzangers te kunnen geven. Behalve het gemengde Senioren Koor Viva la Musica staat nog een aantal koren onder zijn leiding, zoals een kerkkoor, een kamerkoor, gemengd koor Cantiamo uit Austerlitz en natuurlijk het Zeister Vrouwenkoor. Van 2003 tot 2010 was hij muzikaal adviseur van het Koninklijk Nederlands Zangersverbond om de kwaliteit van de mannenkoorzang in Nederland te verbeteren. Sinds die tijd jureert hij tijdens concoursen.

Sinds juli 2015 is Arie Perk de vaste dirigent van het Zeister Mannenkoor.


Stuur Arie een e-mail via: dirigent@zeistermannenkoor.nl