ZMK, Zeister Mannenkoor, Torenlaan 38, 3701 VK, Zeist, info@zeistermannenkoor.nl, TorenlaanTheater Theater http://www.torenlaantheater.nl, Dana van Nimwegen, http://www.danavannimwegen.nl, Danielle Kok http://www.daniellekok.nlAgenda

6 oktober
- Optreden 'Dag van de ontmoeting' in Kerkelijk Centrum Zeist-West

7 t/m 9 oktober
- Koorreis Blankenberge

16 oktober
- Concert Abbing 130 jaar (samen met Cantiamo Austerlitz)

22 & 23 december
- Jubileum Kerstoncerten Kerkgebouw Evang. BroedergemeenteLinksAdverteerders
Prins Bernhard Cultuurfonds

Torenlaantheater

Repetities


Repetities worden gehouden op de donderdagavond van 19.45 tot 22.00,
op de volgende locatie:
Torenlaan Theater
Torenlaan 38, Zeist


Wilt u vrijblijvend een repetitie bijwonen? Stuur een e-mail naar: secretariaat@zeistermannenkoor.nl

Absentie tijdig doorgeven aan absentie@zeistermannenkoor.nl

Enthousiasme


Wekelijks wordt er, onder de bezielende leiding van een professionele dirigent, met veel enthousiasme gewerkt aan het repertoire. 'Spelenderwijs' wordt het lezen van muziek aangeleerd. De dirigent besteedt ruim tijd en aandacht aan de afzonderlijke partijen om er zeker van te zijn dat een ieder zijn partij goed meezingt. Zingen is ontspanning en de werkwijze van de dirigent draagt daar aan bij. Serieus oefenen onder muzikale begeleiding van een eveneens professionele pianist en hard werken wordt afgewisseld met humor en ontspannend repertoire.

Kwaliteit


Het Zeister Mannenkoor werkt aan constante uitbreiding van het repertoire en het is noodzakelijk te blijven streven naar verbetering van de kwaliteit. Inzingen, stemoefeningen, houding, onderhouden van ouder en het instuderen van nieuw repertoire staan wekelijks gedurende twee uur en een kwartier op het programma. Er wordt aandacht besteed aan de muzikale kwaliteiten van eerste en tweede tenoren, baritons en bassen. Gelet wordt op een goede uitspraak van de tekst.

Sfeervol


Het bestuur van het koor stelt zich op het standpunt dat kwaliteit en gezelligheid binnen het koor hand in hand dienen te gaan. Zowel voorafgaand aan, als na afloop van de repetities heerst er altijd een gezellige sfeer in de repetitiezaal van het mannenkoorgebouw (eigendom van het koor) waar men al of niet onder het genot van een hapje en een drankje kan praten over de dingen van alle dag of aan een van de kaarttafels kan aanschuiven. Ook is er na afloop van uitgevoerde concerten veelal gelegenheid om in die gezellige ambiance nog wat na te praten. Voorts organiseert een actieve beheerscommissie de nodige gezellige avonden.