ZMK, Zeister Mannenkoor, Torenlaan 38, 3701 VK, Zeist, info@zeistermannenkoor.nl, TorenlaanTheater Theater http://www.torenlaantheater.nl, Dana van Nimwegen, http://www.danavannimwegen.nl, Danielle Kok http://www.daniellekok.nlAgenda

6 oktober
- Optreden 'Dag van de ontmoeting' in Kerkelijk Centrum Zeist-West

7 t/m 9 oktober
- Koorreis Blankenberge

16 oktober
- Concert Abbing 130 jaar (samen met Cantiamo Austerlitz)

22 & 23 december
- Jubileum Kerstoncerten Kerkgebouw Evang. BroedergemeenteLinksAdverteerders
Prins Bernhard Cultuurfonds

Pianiste/Repetitor - Danielle Kok


Danielle Kok Danielle Kok (1984) studeerde piano bij de Hongaarse pianiste Klára Würtz aan het Utrechts conservatorium waar ze in 2008 cum laude afstudeerde. Tijdens haar studie volgde ze o.a. lessen en masterclasses bij Henk Ekkel, Martijn van den Hoek en Jan Wijn.

Naast het klassiek repertoire werd Danielle van jongs af aan geboeid door andere stijlen. Daarom besloot ze haar studie te vervolgen met een Master in lichte muziek. Als bijvak volgde ze zangles. In deze periode verdiepte ze zich voornamelijk in popmuziek, speelde en zong ze in bandjes en luisterde veel naar singer-songwriters. In 2011 sloot ze haar Master of Music af met een examen met alleen licht repertoire.

Haar liefde voor zowel klassieke als lichte muziek past ze graag toe in de dagelijkse beroepspraktijk. Haar uitgangspunt is muziek maken die ze mooi vindt, die haar inspireert en waar ze energie van krijgt. Daarin hoeft het een het ander niet uit te sluiten en dus komt er gevarieerd repertoire aan bod. Dit biedt haar tegelijkertijd veel uitdaging.

Voorbeelden van die muziek zijn: Bach, Beethoven, Chopin, Liszt, Rachmaninov en Debussy maar ook Amos Lee, Eva Cassidy, Joni Mitchell, Stevie Wonder, John Mayer, Janne Schra, James Taylor, Sara Bareilles, Coldplay en vele anderen...

Danielle speelt graag op bijzondere plekken. Zo geeft ze huiskamerconcerten, speelt ze in ziekenhuizen en tijdens bruiloft-ceremonies. Solistisch of samen met andere musici. Want muziek verbindt, niet alleen in de concertzaal.

Sinds 1 januari 2018 is Danielle de vaste pianiste en repetitor van het Zeister Mannenkoor.

E-mail: pianist@zeistermannenkoor.nl
Persoonlijke website: www.daniellekok.nl